Naha Dublin jadi MAHAL? Top lima alesan, wangsit

Naha Dublin jadi MAHAL? Top lima alesan, wangsit
Peter Rogers

Ibukota Irlandia mangrupikeun tempat anu saé pikeun hirup, sanaos éta bakal ngarugikeun anjeun. Tapi naon kahayang ngajadikeun Dublin jadi mahal? Kami parantos ngaringkeskeun lima alesan anu paling luhur di dieu.

Ibukota Pulo Emerald mangrupikeun tempat anu saé pikeun hirup kusabab seueur alesan. Aya rupa-rupa pilihan pikeun ngajaga anjeun dijajah ti museum jeung budaya nepi ka bar jeung réstoran, sarta Dublin mangrupakeun kota Éropa rupa-rupa tur bustling kalawan sababaraha warga friendly anjeun bakal papanggih.

Hanjakalna, eta oge asalna. kalawan tag harga luhur.

Dublin geus meunang gelar salah sahiji kota paling mahal di Éropa pikeun hirup. Biaya hirup anu luhur ieu parantos kabuktosan seueur teuing pikeun seueur anu bakal janten warga sareng wisatawan, nyababkeun aranjeunna milih tujuan anu sanés dimana artosna tiasa langkung jauh.

Tapi naon anu ngajadikeun Dublin mahal pisan?

5. Akomodasi mahal - akomodasi sentral anu mahal

Instagram: @theshelbournedublin

Ti sudut pandang wisatawan, bahkan sabtu minggu jauh ka Dublin tiasa nyababkeun beban dina rekening bank anjeun.

Tempo_ogé: Top 10 pub Irlandia anu pangsaéna di London anu anjeun kedah nganjang

Harga hotél di jantung kota, mun teu dipesen cukup jauh sateuacanna, mindeng bakal lulus tanda €100 pikeun hiji jalma. Sareng éta ogé pikeun hotél anu paling dasar.

Anjeun memang tiasa nampi artos langkung seueur nalika anjeun kaluar ti kota. Tapi lamun milih ngalakukeun ieu, Anjeun meureun, hanjakalna, sapatemon item salajengna on urangdaptar.

4. Biaya angkot – biaya perjalanan

Kiridit: commons.wikimedia.org

Salah sahiji hal anu nyumbang kana luhurna biaya hirup di Dublin nyaéta masarakat anu relatif mahal. ngangkut. Pikeun wisatawan, wisata pondok dina beus bisa nambahan gancang.

Panumpang anu milih meuli beus bulanan atawa tikét rail bakal ningali kira €100 atawa leuwih. Tikét bulanan pikeun Luas henteu langkung saé.

Hanjakalna, transportasi kota di Dublin tetep sababaraha anu paling mahal di Éropa.

3. Dahareun sareng inuman – teu aya pint mirah di Dublin

Kiridit: commons.wikimedia.org

Bukan rusiah yén Irlandia kasohor ku karesep alkohol, sareng Dublin ogé sanés.

Hanjakalna, meunang pint Guinness sorangan dina perangkap wisata nyaéta Temple Bar bisa ngarugikeun anjeun sapeuting. Nyatana, rata-rata bakal aya antara € 8 dugi ka € 10 kanggo ngagaleuh di dinya.

Kusabab karagamanna, Dublin diberkahan ku sababaraha réstoran anu saé, nunjukkeun sababaraha masakan anu pangsaéna ti sakumna dunya. .

Hanjakalna, sanajan anjeun mutuskeun dahar di tempat anu murah, sigana bakal ngarugikeun anjeun sakitar €20 per jalma.

2. Lembah Silikon Éropa – hotspot bisnis

Kiridit: commons.wikimedia.org

Dina taun-taun ayeuna, Dublin ningali panyaluran raksasa téknologi milih kota ieu salaku Éropa.dasarna.

Korporasi badag kawas Amazon, Facebook, Google, jeung Linkedin geus nyieun hub di kota, sabagean alatan pajeg korporasi handap aranjeunna ngarasakeun di dieu.

Kota geus undoubtedly benefited tina ieu dina bentuk ngaronjat pagawean pikeun loba. Kasempetan padamelan parantos diciptakeun di Dublin anu henteu bakal aya sateuacan anu disebut 'booming digital'. Sanajan kitu, éta ogé boga downsides na.

Pikeun hiji, paménta pikeun sipat pagawe samentara geus ngaronjat, boosting harga imah ka tingkat unffordable, nu brings kami ka titik salajengna urang.

1. Harga perumahan – biaya hirup gélo

Kiridit: geograph.ie / Joseph Mischyshyn

Bukan rusiah yén Dublin nyanghareupan krisis perumahan. Ongkos nu teu boga imah di kota naek unggal poé, sarta tag harga anu ditugaskeun ka malah nu panggedena tina flatshares geus jadi fodder pikeun memes.

Aya loba alesan kompléks pikeun ieu, tapi tilu alesan utama ngeunaan naha Dublin jadi mahal anu mindeng dicutat.

Kahiji nyaeta kakurangan basajan perumahan. Ieu nyababkeun persaingan anu ageung pikeun pamburu harta, sering dina bahaya anu pembeli munggaran. Teu mantuan mun aya kurangna apartemen luhur di puseur dayeuh, hartina kirang spasi per méter pasagi pikeun perumahan.

Alesan kadua nyaéta pangwangunan pagawean anu geus ditinggalkeun salila resesi jeung ieu. teu kungsi ngajemput deui. Dublin ieu parah kapangaruhanku krisis ékonomi 2008, sarta laju ngawangun imah anyar tacan pulih sapinuhna.

Katilu nyaéta jumlah badag mahasiswa anu geus katarik Dublin. Salian Trinity College Dublin, kota gaduh seueur paguron luhur anu narik mahasiswa ti sakumna dunya. Pasokan perumahan di kota ngan saukur teu bisa minuhan paménta, nu ngabalukarkeun harga perumahan soak.

Tempo_ogé: Puncak 10 breeds anjing pang populerna di Irlandia, wangsit

Dublin mangrupakeun kota idéal pikeun didatangan tur cicing di alatan sababaraha alesan. Nanging, biaya hirup anu luhur di dieu sanés salah sahijina. Sarta bari aya loba alesan kompléks balik ieu, éta aman disebutkeun yen eta teu némbongkeun tanda meunang murah iraha wae geura-giru.

Salah sahiji positip ieu loba wisatawan jeung warga geus dimimitian ngajajah pilihan séjén. Kota-kota sareng kota-kota Irlandia anu langkung alit ayeuna nuju katingal, sareng éta, dorongan anu diperyogikeun pikeun ékonomi lokalna. Janten henteu sadayana goréng, leres?




Peter Rogers
Peter Rogers
Jeremy Cruz mangrupikeun musafir, panulis, sareng peminat petualangan anu parantos ngembangkeun cinta anu jero pikeun ngajelajah dunya sareng ngabagi pangalamanana. Dilahirkeun sareng digedékeun di kota alit di Irlandia, Jeremy parantos katarik kana kaéndahan sareng pesona nagara asalna. Diideuan ku gairah pikeun perjalanan, anjeunna mutuskeun pikeun nyiptakeun blog anu disebut Travel Guide to Irlandia, Tip sareng Trik pikeun nyayogikeun sasama wisatawan sareng wawasan sareng saran anu berharga pikeun petualangan Irlandia na.Ngajalajah sacara éksténsif unggal pojok Irlandia, pangaweruh Jeremy ngeunaan bentang anu endah di nagara éta, sajarah anu beunghar, sareng budaya anu séhat henteu aya tandingna. Ti jalan-jalan Dublin anu rame dugi ka kaéndahan Cliffs of Moher, blog Jeremy nawiskeun rinci ngeunaan pangalaman pribadina, sareng tip sareng trik praktis pikeun ngamangpaatkeun unggal kunjungan.Gaya tulisan Jeremy pikaresepeun, informatif, sareng dibumbuan ku humor anu khas. Kacintana pikeun dongéng bersinar dina unggal postingan blog, ngarebut perhatian pamiarsa sareng ngagoda aranjeunna pikeun naek kapal Irlandia sorangan. Naha éta naséhat ngeunaan pub anu pangsaéna pikeun pint otentik Guinness atanapi tujuan anu teu keok-keok anu nunjukkeun permata anu disumputkeun Irlandia, blog Jeremy mangrupikeun sumber daya pikeun saha waé anu ngarencanakeun perjalanan ka Pulo Emerald.Nalika anjeunna henteu nyerat ngeunaan perjalananna, Jeremy tiasa dipendakanimmersing dirina dina budaya Irlandia, néangan adventures anyar, sarta indulging di pastime favorit-Na - Ngajalajah padesaan Irlandia jeung kaméra na di leungeun. Ngaliwatan blog na, Jeremy embodies sumanget petualangan jeung kapercayaan yén iinditan teu ngan ngeunaan manggihan tempat anyar, tapi ngeunaan pangalaman luar biasa tur kenangan anu tetep mibanda kami pikeun hirupna.Tuturkeun Jeremy dina perjalanan na ngaliwatan tanah enchanting Irlandia sarta ngantep kaahlian na mere ilham anjeun pikeun manggihan magic tujuan unik ieu. Kalayan kabeungharan pangaweruh sareng sumanget anu tepa, Jeremy Cruz mangrupikeun pendamping anu dipercaya pikeun pangalaman perjalanan anu teu hilap di Irlandia.